Timișoara – premiu de excelență pentru dezvoltarea urbană!

179

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că, deși hulit de unii, orașul de pe Bega a obținut, recent, premiul de excelență pentru contribuția la dezvoltarea urbană. Edilul șef a punctat, în aceeași postare, toate realizările de când este la „cârma” Primăriei.

”CE ORAȘ O FI LUAT, OARE, PREMIUL DE EXCELENȚĂ PENTRU DEZVOLTARE URBANĂ?

Ce să vezi, e… Timișoara! Da, Timișoara! Orașul atât de hulit de unii trăitori în el! Iată că el este apreciat la superlativ la un capitol extrem-extrem de important: dezvoltarea urbană! Și nu de oricine, ci de:
1. Asociația Oameni și Companii
2. Asociația Arhitecților Șefi de Județe din România
3. Registrul Urbaniștilor din România
4. Uniunea Arhitecților din România
5. Ordinul Arhitecților din România
adică: de toate forurile care contează în domeniu, în România!

Păi cum să nu fie când în mai puțin de 6 ani, în el:
1. s-au construit 3 pasaje
2. s-au lărgit o mulțime de străzi
3. s-a introdus managementul computerizat, inteligent al traficului auto
4. s-a creat cea mai extinsă și frumoasă zonă de promenadă din țară, cuprinzând, compact, cu trecere din unul în altul / una în alta: Malurile Begăi -cu 10 Km de alei pe fiecare mal!-, Parcul Stonehenge, Parcul Copiilor, Parcul Rozelor, Parcul Catedralei, Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii, Piața Sfântul Gheorghe, Piața Țarcului, 20 de străzi conexe acestor piețe, Parcul Botanic
5. s-au făcut o mulțime de mari investiții private, de ordinul sutelor de milioane euro bucata -unele în plină derulare-, precum Shopping City (~100 milioane euro), Open Ville (~230 milioane euro), Vox Texhnology (~100 milioane euro), ISHO (~100 milioane euro), etc., etc.
6. sunt în diverse stadii proiecte de construcție de noi 4 poduri și 6 pasaje
7. s-au amenajat civilizat o mulțime de spații dintre blocuri, creându-se parcaje, trotuare și spații verzi civilizate, în armonie
8. primarul personal se implică pentru a conferi celeritate tratării birocratice a marilor proiecte investiționale
9. etc., etc.

LĂSAȚI UN MESAJ