Timișoara predă titlul de “Capitala Tineretului din România” VIDEO

692

Astăzi, chiar la un an de când Timișoara a preluat titlul onorant de Capitală a Tineretului din România, a expirat această sarcină și se înhamă alții la a conduce treburile tinerilor din țară. De dimineață, liderii diferitelor entități ce se ocupă de tineret s-au întâlnit cu omologii și prietenii lor din municipiul Bacău, ce au venit din Moldova să preia în mod festiv această funcție.

Festivitatea simbolică de predare a avut loc luni, de la ora 10, în faţa însemnului grafic din piața Operei cu înscrisul CHECK-OUT TIMIŞOARA. Au fost prezenți cei care guvernează programul Capitala Tineretului din România, a gazdelor ce au implementat programul pilot pentru prima dată la noi în Timișoara, dar şi în prezența a trei delegații de la Bacău, Cluj și București.

Programul național Capitala Tineretului din România este coordonat de Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația SHARE, Grupul PONT și finanțat de Banca Comercială Română. Din luna noiembrie a anului trecut, el s-a bucurat de cel mai important vot de încredere și apreciere: Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Așa cum deja s-a aflat în anul scurs, Timișoara a fost primul oraș Capitala Tineretului din România, din 2 mai 2016 până în 1 mai 2017. Orașul nostru a fost un fel de cobai, fiind primul ce a ocupat acestă funcție ca oraș-pilot. Sub conceptul Check-Out Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara și cu Banca Comercială Română, au organizat de-a lungul anului sute de activități, proiecte și evenimente care au pus în valoare tinerii din regiune, ideile lor precum și rolul esențial al acestora în dezvoltarea societății.

De mâine, 2 mai, chiar de Ziua oficială a Tineretului, orașul Bacău, următoarea Capitală a Tineretului din România se apucă de treabă. Totodată, în acest weekend, în 29-30 aprilie, a avut loc ultimul mare eveniment sub titulatura Check-Out Festival. A fost evenimentul de încheiere din cadrul Timișoara-Capitala Tineretului din România.

După ample sesiuni de lucru, în 2 mai – Ziua Tineretului, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș lansează spre consultare publică draft-ul Strategiei Județene de Tineret 2017-2021.

La sfârșitul săptămânii viitoare se vor afla și proiectele ce vor fi continuate în Timișoara, după încheierea Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ