Timișoara poate pune mâna pe ,,potul” de sute de milioane de euro!

269

Cu două luni înainte de verdictul juriului internațional, Timisoara se pregătește de marele „pot” din septembrie. Șansa istorică a unui oraș, care a făcut și el „istorie” într-un decembrie luminat și neobișnuit de cald, (povestea se petrecea acum 27 de ani, la finele lui ’89, firește!) are toate argumentele să devină realitate.

Pe lângă atuurile acestui oraș (istorie calmă și prodigioasă, oameni liniștiti și onești în profesiile și aspirațiile lor, viitor asigurat prin tinerii săi studenți de azi și de mâine), Timișoara are acum și banii necesari pentru a duce la capăt această… misiune de onoare.

Jumătate de milion de euro, banii pe care fiul unei beizadele din post-comunismul românesc îi face praf într-o lună pe Croazetă, de pildă,  vin, eșalonat, de la Primăria Timisoara. Mai vin ceva bani și de la Consiliul Județean Timiș, instituție care a primit și ea undă verde în acest sens de la Curtea de Conturi.

O instituție condusă de  mereu „onorabilii”, veșnic cocoțati în posturi de putere, Vacăroiu și Ilie Sârbu, care s-au sinchisit, după șase luni de la interdicția de finanțare a proiectului, să îi lase și pe timișoreni să decidă ce și cum, pe banii lor.

În atari condiții, rămâne de văzut cât de pregătiți suntem, cu adevărat, de marea finală, de la mijlocul lunii septembrie, în condițiile în care, principalele orașe contracandidate vor fi, mai mult ca sigur, Clujul și Bucureștiul. Cine știe însă, dacă nu cumva, Baia Mare, cu tot cu celebrul său primar Cherecheș, aflat în arest, de mai bine de o lună de zile, nu va produce supriza  în competiția cu „granzii”!

LĂSAȚI UN MESAJ