Timișoara, plină de gunoaie, în continuare, din cauza celor certați cu bunul simț

43

Societățile ce se ocupă de salubrizare, mai cu seamă RETIM au o muncă dificilă și din cauza civilizației scăzute. A devenit o practică curentă de a arunca orice și oriunde.

Peste 100 de amenzi au fost aplicate de polițiștii locali pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public. În ultimele două săptămâni, au fost aplicate pe această linie 126 sancțiuni contravenționale.

”Un astfel de exemplu este cel al lui G. L., din Timișoara, care a abandonat pe trotuarul de pe str. 1 Decembrie o cantitate considerabilă de deșeuri, resturi provenind din gospodărie, saltele, haine uzate etc. Acesta a fost sancționat cu amendă de 2000 lei conform Legii 211/2011. Ulterior cel în cauză a promis că va strânge deșeurile respective și că va solicita societății de salubrizare un container mai mare. Reamintim că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, conform HCL 371/2007, sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice, iar conform Legii 211/2011, sancțiunile pot ajunge și la persoanele fizice până la 2000 lei”, aflăm de la polițiștii locali.

Poliția Locală atrage atenția celor certați cu bunul simț să evite astfel de practici deoarece vor fi sancționați drastic. De asemenea, cetățenii care doresc un oraș curat și civilizat pot semnala Poliției Locale la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau la email contact@politialoctm.ro, situații în care observă alte personae că aruncă resturi pe domeniul public, urmând a se lua măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ