Timișoara – pe harta turismului internațional! Vezi cine sunt străinii care preferă să viziteze capitala Banatului

611

Peste un milion de turişti străini au venit în România în primul semestru al anului, iar cheltuielile acestora s-au ridicat la 2,76 miliarde lei, potrivit datelor raportate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

“În semestrul I 2016 numărul de turişti nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 1092,6 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 2761,6 milioane lei”, se specifică în comunicat.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii străini (nerezidenţi) în România, l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (59,0% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 57,5% din total.

La acest capitol, Timisoara și Clujul sunt  principalele orașe din România  preferate de străini la capitol turism de afaceri, respectiv cel de conferințe științifice și universitare.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (41,0% din numărul total de turişti nerezidenţi), dintre acestea evidenţiindu-se călătoriile pentru vacanţe (59,6%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

 

Sursa: zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ