Timisoara – orașul de gheață sub pericolul prăbușirii zăpezii și țurțurilor. Primarul se pregătește de Jamaica

107

Timișoara este sub nămeți după 5 zile de când codul portocaliu nu mai este în vigoare. Politia verifică modul cum s-a făcut deszăpezirea de primărie, autoritățile dau din umeri, transportul în comun e la pământ, pietonii se chinuie pe trotuarele acoperite de gheață, iar șoferii se enervează în trafic pe marile bulevarde și se chinuie să circule prin cartiere unde străzile încă așteaptă utilajele de deszăpezire. Și de parcă nu ar fi suficient, a mai apărut o problemă.

În Timișoara sunt acum temperaturi cu plus. La cele câteva grade se adaugă soarele care strălucește puternic… așadar zăpada începe sa se topească. Problema este că și țurțurii imenși formați la baza acoperișurilor se desprind și cad în gol.

Orașul s-a umplut de benzi puse de polițiștii locali, pentru protecția trecătorilor. Proprietarii trebuie sa își curețe singuri țurțurii sau să apeleze la pompieri pentru ajutor. În Arad, de exemplu, pompierii militari muncesc de două zile pentru a degaja zăpada și țurțurii de pe acoperișuri.

În tot acest timp autoritățile se pregătesc de vacanță. Primarul Nicolae Robu va pleca în SUA și va ajunge și în Jamaica.

LĂSAȚI UN MESAJ