Timișoara nu mai scapă de cerșetori

76

Cerșetorii par îndrăgostiți de Timișoara. Sute de persoane care își fac veacul pe străzile orașului au fost amendate în ultimul timp și, multe dintre ele, trimise în localitățile de domiciliu. Cei mai mulți revin în orașul de pe Bega unde nu doar că cer bani trecătorilor, dar provoacă vandalisme și agresează timișorenii.

Polițiștii locali au întocmit un plan. Aceștia verifică, regulat, mijloacele de transport. ”Pe lângă prevenirea furturilor din buzunare și poșete, polițiștii locali mai au în vedere și luarea măsurilor în cazul altor fapte de natură contravențională, care sunt săvârșite pe mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora. Acțiunile sunt desfășurate în special în zona centrală, acolo sunt sunt semnalate frecvent încărcări ale prevederilor legale ca urmare a unui flux mare de călători, cum sunt zona Piața 700, Piața Traian, Prefectură, Piața Maria, 3 August 1919, dar și alte zone precum stațiile de la UVT și Balta Verde”, potrivit polițiștilor.

Aproape 340 de amenzi au fost date în ultimele două luni pentru ”apelarea la mila publică, refuzul de legitimare, proferarea de injurii, degradarea mijloacelor de transport, scandaluri, mizerie în mijloacele de transport”. De la începutul anului au fost sancționate pentru astfel de fapte peste 1.000 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ