18 C
Timișoara
joi 25 iulie 2024

„Timișoara.Next”, o nouă posibilitate de finanțare prin programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023

Consiliului Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, anunță deschiderea apelui de finanțare „Timișoara.Next” începând cu data de 16 iulie 2024. Acesta vine ca o completare a Programului  național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. 

„Timisoara.Next” urmărește consolidarea impactului obținut în urma derulării proiectelor culturale organizate în 2023 sub egida Capitalei culturale și încurajează promovarea la nivel internațional a renumelui orașului de pe Bega. 

„Depunem eforturi pentru a menține și pentru a amplifica impactul cultural dobândit prin programul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023. Prin susținerea unor proiecte inovative ne propunem să consolidăm profilul cultural al Timișoarei, să atragem vizitatori și să încurajăm colaborările artistice de amploare”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș. 

Principalele arii tematice eligibile sunt: artele spectacolului (teatru, dans, muzică) și arte vizuale (pictură, sculptură, design, grafică, arte decorative, street art, fotografie). Vor fi acceptate și proiecte din sfera multimedia, artă și tehnologie (artă digitală, video art, film), literatură, dar și proiecte interdisciplinare și colaborative.
Vor putea beneficia de banii alocați acele evenimente care vor stimula implicarea publicului în actul artistic și care au potențialul de a spori profilul cultural al orașului Timișoara și al județului. 
De asemenea, se pot încadra pentru finanțare acele inițiative care atrag vizitatori sau pot crea oportunități de dezvoltare a unor rețele de colaborare la nivel internațional. 

Apelul este deschis atât organizațiilor care au aplicat prin programul Timișoara 2023, Secțiunea Light over Borders, cât și proiectelor culturale noi. 
Sesiunea se adresează persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale/familiale sau persoanelor juridice de drept privat ori public, cu excepția persoanelor juridice de drept public aflate în subordinea Consiliului Județean Timiș.
Suma alocată prin intermediul apelului este de 1.738.929 lei. Plafonul maxim care poate fi primit pentru un proiect este de 250.000 lei, iar fondurile provin de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii.
Înscrierile vor avea loc în perioada 16 iulie 2024, ora 8:30 – 31 iulie 2024, ora 16:30, și se vor desfășura online pe website-ul: www.cecart.ro.

Detalii suplimentare referitoare la documentații, calendar, precum și Ghidul solicitantului pot fi găsite la adresa:  ttps://cecart.ro/finantari/timisoaranext/fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3KXspYlKkik9e_dGjbt5VAPdleQROszTcU1TbP6w2tDFfbWAOoUiwHE_aem_TA3Rn-0bCeNlm7RwVrqT-Q.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Întreruperea furnizării de apă caldă

Pentru remedierea unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare a Municipiului Timișoara, suntem nevoiți...

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a ajuns la spital

Un șofer de 66 de ani a ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut între localitățile Albina și Moșnița Nouă.  Bărbatul s-a izbit...

Citește și :