Timișoara, năpădită de buruieni. Analiza unei candidate la Consiliu Local FOTO

154

Timișoara este năpădită de buruieni. Este concuzia unei candidate la funcția de consilier local în orașul de pe Bega. Aida Szilagyi, de la USR, a tăcut o tură prin parcurile și spațiile verzi și a comparat ceea ce a găsit cu sumele de bani pe care municipalitatea le plătește pentru serviciul de întreținere a acestora.

”A trecut o lună de la încheierea acordurilor cadru de îngrijire a spațiilor verzi dintre Primăria Muncipiului Timișoara și cinci (da, chiar CINCI) firme specializate. Cu această ocazie mă pregătesc să dau o tură prin prin parcuri, să văd în ce stare se află acestea. Dar, nu plec până nu mă informez și aflu că art.27 din contractul cadru cu aceste firme stipulează că: ‘prin neexecutarea în 30 de zile consecutive a serviciilor contractate, parțial sau în totalitate, beneficiarul poate rezilia contractul de drept fără somație, punere în întârziere sau judecată, valoarea serviciilor neexecutate fiind reținută din garanția de bună execuție’. Buuuunnn, asta înseamnă că situația din teren este superbă!”, a transmis membra USR.

Serviciile de îngrijire a spațiilor verzi includ:

– lucrări de întreţinere şi amenajare a parcurilor, scuarurilor, a zonelor verzi şi a sistemelor de irigare

– întreţinerea şi amenajarea locurilor de joacă pentru copii şi a canisitelor

– efectuarea lucrărilor de tăieri de egalare şi defrişare a arborilor

– stârpirea ambroziei și refacerea zonelor verzi în urmă intervenţiilor edilitar-gopodăreşti.

Toate astea trebuie să se întâmple în zona centrală și alte trei zone ale orașului, lucrările fiind gestionate de 5 firme specializate. Horticultura primește, penru 4 ani, 75,6 milioane de lei, Rogera Prest 60,8 de milioane de lei (două contracte), Barierra System și Green City Andliv 51,3 milioane de lei, ”Făcând o simplă adunare aflăm că Primăria Municipiului Timișoara va cheltui pentru îngrijirea spațiilor verzi, timp de 4 ani, ametitoarea suma de 187,894.033 lei, la care se adaugă TVA, așadar se ajuge la suma de 46.973.508 lei pe an… adică nici mai mult nici mai puțin de 9,685,259 Euro.

Se vede cu ochiul liber că ”horticultorii” sunt mult mai preocupați de răsaduri și plantări decât de ingriiri, căci vorba aceea… cu o floare nu se face primăvară, însă cu sute de mii de flori s-ar putea”, mai scrie Aida Szilagyi. O mare problemă ridicată de iarba nătăiată din parcuri o reprezintă insectele. Căpușele se înmulțesc și îi pot mușca pe copiii are se joacă în spațiile verzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.