Timişoara, locul ideal pentru afaceri. Capitala Banatului bate capitala ţării-VIDEO

182

Timişoara este cel mai propice oraş pentru afaceri în 2016. Cel puţin asta susţin analiştii de la revista Forbes, care au publicat noul top al oraşelor din România în funcţie de oportunităţile de business. Astfel, capitala Banatului bate, pentru a doua oară, capitala României.

„În Timișoara, principalele domenii economice sunt producția de componente auto și industria IT. Aceasta este «mantra» vehiculată în presă și nu numai atunci când vine vorba despre orașul de pe Bega. Și, deși este adevărată, nu acestea sunt domeniile din care provin companiile din top 3 cele mai puternice firme din județul Timiș. Pe primul loc al acestui clasament se află Enel Distribuție Banat S.A. A doua cea mai puternică firmă din județul Timiș este deținută de Municipiul Timișoara – Colterm S.A., cu activități în furnizarea de abur și aer condiționat (încălzirea locuințelor) –, în timp ce pe poziția a treia se situează o altă companie controlată de autorități: Aquatim S.A. (captarea, tratarea și distribuția apei)”, scrie Forbes.

Este cel de-al doilea an în care Timişoara este prima în topul Forbes. Jurnaliştii revistei de prestigiu au luat în calcul 40 de oraşe. În spatele oraşului de pe Bega apare Cluj-Napoca. Şi, din nou, Timişoara bate Bucureştiu la acest capitol, capitala României aflându-se pe locul 3.

LĂSAȚI UN MESAJ