Timișoara își unește forțele cu București pentru înființarea unei federații în domeniul HORECA

79

Asociația HORETIM, care reprezintă companiile din industria ospitalității din Timiș, a decis, împreună cu Asociația HORA din București să constituie o federație la nivel național.

”Vrem să formăm o federație care să ne reprezinte proiectele la nivel național. Industria ospitalității are o mare problemă legată de resursa umană. Timișoara se dezvoltă foarte mult, organic a crescut numărul de turiști. Anul viitor se împlinesc 30 de ani de la Revoluție, apoi urmează anul 2021, iar cei care trec pragul au nevoie de hoteluri, cafenele, restaurante. Avem nevoie să colaborăm, să lăsăm la o parte orgoliile și să găsim interesele comune în promovarea orașului. Nu putem facem nimic singuri așa că am decis să ne
unim forțele cu colegii din București pentru a avea succes în demersurile noastre”, a declarat, la Timișoara, Corina Macri, președintele HORETIM.

Octav Dură, secretarul general a Asociației HORA, a precizat că federația își propune să
găsească soluții împreună cu autoritățile pentru principalele probleme din industria
horeca.

“Este nevoie ca autoritățile să ne asculte. Ne dorim să lucrăm împreună pentru a rezolva, în primul rând, criza forței de muncă. De asemenea, nu există o reglementare pentru bacșis. În România nu se poate plăti cu cardul, cum se întâmplă în alte state, și nici o reglementare fiscală ”, a precizat Ovidiu Dură.

Asociația HORETIM va continua, în perioada următoare, demersurile la nivel local pentru îmbunătățirea promovării Timișoarei și Timișului și pentru o dezvoltare a ofertei turistice.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ