Timișoara își respectă blazonul! Centrul orașului a devenit ”împărăția” florilor…FOTO-VIDEO

3967

Timfloralis şi-a deschis oficial porţile. Timp de trei zile, centrul Timişoarei este declarat ”împărăția” florilor. Ca în fiecare an, deschiderea festivalului a fost făcută de formaţia Big Band, festivalul aflându-se la cea dea treia ediţie.

Piaţa Operei a devenit o adevărată grădină botanică cu flori, copaci şi… clovni. Prin 2011 Vladimir Tismăneanu îşi aniversa la Timişoara cea de-a 61-a primăvară, prin lansarea unei cărţi, ocazie cu care spunea:”Timişoara este cel mai frumos cuvânt spus în limba română”.

Cuvântul de deschidere a aparţinut primarului Timişoarei Nicolae Robu: „Bună ziua stimaţi şi dragi timişoreni, cetăţeni ai Capitalei Culturii 2021, cu toţii prezenţi şi fericiţi la cea de-a treia ediţie a Festivalului Florilor Timişoara „Timfloralis”. De la ediţie la ediţie festivalul a crescut şi desigur că vom merge în acelaşi sens, şi ne vom străduii ca în 2021 când Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii. Să oferim oaspeţilor noştrii, şi să ne oferim şi nouă înşine, o splendoare, cu adevărat, prin aranjamentele florale care vor fi prezente la festival” .

Timişoara şi-a recâştigat în ultimii ani apelativul de „Oraş al Florilor”. Pieţele, și parcurile Timişoarei sunt încărcate de flori, începând din această perioadă şi până toamna, târziu, când dă zăpada peste trandafiri, crizanteme, sau panseluţe.

Aranjamentele florale ale festivalului aparţin unor specialişti de marcă atât din România cât şi din Olanda şi Polonia. „Îmi aduc aminte cu plăcere că în urmă cu aproape patru ani doi colegi, Constantin Sandu şi Adelina Târziu, mi-au sugerat să facem un festival al florilor. Ideea a venit foarte prinde acum foarte bine, la perspectiva programelor promovate la momentul 202!”, a mai spus Robu.

Lumea s-a arătat extrem de încântată, de aranjamente, de flori, dar şi de ideea organizării unui astfel de festival.

LĂSAȚI UN MESAJ