Timișoara își continuă seria pozitivă, 1-0 cu Gazul

246

ACS Poli a mai dat o lovitură în play-outul Ligii I de fotbal. Violeții au obținut al patrulea succes din șapte jocuri, 1-0 în fața lui Gaz Metan Mediaș, și rămân în afara locurilor retrogradabile.

Formația condusă de Ionuț Popa este cea mai harnică din faza secundă a Ligii I. Bănățenii au adunat 14 puncte după prima jumătate a jocurilor din play-out; ultimele puncte au venit joi seara din partida ce a deschis runda din week-end. Golul târziu al lui Bogdan Străuț a rupt echilibrul dintre Poli și Gaz Metan de pe Dan Păltinișanu.

Gazdele au avut mai mult inițiativa în prima parte. Novak și Croitoru au ratat ocazii mari de a deschide scorul în situații în care îl aveau în față doar pe portarul Gazului. Croatul s-a trezit singur cu Greab, în minutul 21, dar șutul său a fost prea slab pentru a-l depăși pe golkeeperul advers. În final de primă repriză, căpitanul a recuperat o minge de la ultimul fundaș al Gazului dar a întârziat prea mult șutul din centrul careului și faza s-a răcit; ulterior mingea a ajuns la Mailat, al cărui șut l-a evidențiat din nou pe Greab.

Straton și-a făcut datoria între buturile gazdelor la șuturile lui Eric din minutele 15 și 29. Scorul pauzei avea să fie unul alb în ciuda unui ritm destul de bun arătat pe un teren moale.

Partea a doua s-a desfășurat după coordonate puțin schimbate, Gazul fiind echipa mai prezentă în joc. Dovadă că a avut și prima situație de a marca din debutul mitanului. Același Eric l-a încercat pe Straton cu un șut sănătos, respins de sub transversală.

Poli a încercat să închidă jocul și să încerce să dea lovitura pe faza secundă. Iar tactica le-a ieșit gazdelor în final. Bogdan Străuț a fost eroul de serviciu pentru timișoreni. Era minutul 88 și ultimul corner al gazdelor l-a găsit la recepție pe fundașul dreapta, care a marcat cu o lovitură de cap. Avea să fie golul ce a făcut diferența între cele două echipe.

În ultimul minut, oaspeții au rămas în zece oameni după ce Zaharia a văzut al doilea cartonaș galben în decurs de un singur minut. Final 1-0 și Poli rămâne deasupra locurilor cu emoțiile retrogradării.

ACS Poli: Straton – Străuț, Cânu, Bocșan, Neagu – Artean, Soljic – Mailat (53 – Pedro Henrique), Croitoru (85 – Drăghici), Novak (79 – Ignea) – Popovici.

Violeții adună 21 de puncte și urcă provizoriu pe poziția a patra din play-out. În runda următoare, prima a returului, bănățenii joacă tot acasă, luni 1 mai, în compania lui FC Botoșani. Până atunci însă Poli mai are un meci de jucat, turul semifinalelor Cupei României, marți la Giurgiu, în compania Astrei.

LĂSAȚI UN MESAJ