Timișoara, în pericol: noi teste pentru coronavirus

401

Persoanele aflate în avionul cu care a ajuns la Timișoara, din Italia, femeia infectată cu coronavirus vor fi testate. DSP a anunțat ca acestea sunt deja izolate, dar niciuna nu prezint simptome.

„Ancheta epidemiologica a Direcției de Sănătate Publică Timiș se afla in desfasurare, au fost identificati, in cursul zilei de ieri, contactii apropiati, in numar de sase, le-au fost prelevate probe de catre personalul de specialitate, in conformitate cu Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul Coronavirus Covid-19, probele fiind transportate cu Ambulanta la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Pneumofiziologie “Dr.Victor Babes” Timisoara. Aceste probe se afla in lucru.

Cele sase persoane sunt izolate la domiciliu sunt asimptomatice si cooperante si se afla sub supraveghere, fiind monitorizate de catre reprezentantii Direcției de Sănătate Publică Timiș,

La acesta ora, personalul de specialitate al Direcției de Sănătate Publică Timiș recolteaza probe de la persoanele aflate in avion, in imediata vecinatate a pacientei. Aceste persoane sunt izolate la domiciliu inca de aseara, sunt asimptomatice si se afla sub supraveghere, fiind monitorizate de catre reprezentantii Direcției de Sănătate Publică Timiș”, au transmis autoritățile.

În acest moment, la nivelul județului Timiș, 305 persoane sunt izolate la domiciliu și monitorizate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Nu sunt persoane care să necesite carantină.
Amenzile pentru cei care nu respectă măsurile de protecție în caz de posibilă infectare cu coronavirus sunt cuprinse între 10.000 și 20.000 de lei.

Potrivit reprezentanților Spitalului „Victor Babeș”, testele efectuate astăzi, până la această oră, sunt negative.

LĂSAȚI UN MESAJ