1.5 C
Timișoara
vineri 8 decembrie 2023

Timișoara, hub de tehnologie și inovație | FOTO-VIDEO

Peste 800 de persoane au participat la ediția a patra a IQ DIGITAL Summit, un eveniment dedicat business-ului și tehnologiei, care a avut loc la Teatrul Național Timișoara. Pe scena evenimentului au urcat autori de renume, dar și consultanți de business, reprezentanți ai autorităților și ai mediului academic, antreprenori și manageri din companii de succes, active pe plan local.

Printre speakeri s-au numărat Bruce Daisley, autorul cărții „Fortitude,” desemnată cea mai bună carte de business în 2022 de către Financial Times, Thomas Kolaric, Vicepreședinte IT & operațiuni la BCR, Dominic Fritz, Primar al Municipiului Timișoara, și mulți alții.

Evenimentul a adus în prim-plan perspective și oportunități inedite pentru publicul din sală, reușind să conecteze intraprenorii și antreprenorii interesați să exploreze cele mai recente tendințe tehnologice globale.

Unul dintre aspectele esențiale aduse în discuție de către speakeri a fost importanța digitalizării în toate domeniile societății. Sorin Maxim, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Vest, a subliniat că digitalizarea nu trebuie să se rezume doar la aspecte birocratice, ci trebuie să devină o preocupare majoră atât pentru sectorul privat, cât și pentru cel public. Acesta a adăugat importanța unei viziuni clare asupra modului în care procesele trebuie să se adapteze la era digitală, pentru ca specialiștii IT să poată implementa soluțiile necesare.

ADR Vest gestionează programe de dezvoltare regională finanțate din fonduri europene în județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș și joacă un rol esențial în promovarea digitalizării. Cu toate acestea, România se confruntă cu provocări în ceea ce privește digitalizarea în sectorul public, iar eforturile ar trebui susținute de întreaga comunitate. În plus, firmele locale trebuie să devină mai implicate și să se conecteze la această inițiativă de digitalizare pentru a îmbunătăți accesul la date și interoperabilitatea.

Un alt subiect discutat în cadrul evenimentului a fost inteligența artificială (AI) și impactul său în lumea economico-socială. Participanții au fost martorii unei dezbateri intense despre evoluția AI și despre influența sa asupra vieții noastre.

Conceptul IQ DIGITAL a fost gândit de echipa Upgrade 100 alături de George – o inovație BCR  –, ca un format informativ și educațional hybrid media, cu conținut ce îmbină cultura digitală cu tehnici din televiziune, destinat să ajute la rezolvarea provocărilor întâmpinate în procesele de digitalizare cu care se confruntă antreprenorii din sectorul IMM din România.

După succesul primului sezon, la care au participat peste 30 de experți și lideri de opinie din zona tech și care a ajuns la peste 150.000 de antreprenori români interesati de digitalizare, BCR împreună cu Upgrade 100 au decis extinderea către un eveniment dedicat marilor comunități profesionale tech și IT locale. Astfel, au apărut evenimentele cu public IQ DIGITAL Summit, care au avut loc până acum la Iași, Brașov, Cluj și Timișoara.

Subiectele abordate la Timișoara pot fi urmărite în reportajul video, care însoțește articolul din Banatul Azi.

 

 

Alte subiecte :

UVT instalează machetele tactile în toate spațiile din sediul principal

UVT a lansat proiectul „MapSense - Navigating the World by Touch”, un proiect unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile toate...

„Capitala Culturală a fost un succes atât din prisma locală, cât și pe plan național și internațional“ opinează Dominic Fritz

Anul 2023 a reprezentat pentru Timișoara un an excepțional, care a depășit așteptările tuturor. „Capitala Culturală a fost un succes atât din prisma locală, cât...

Citește și :