Timişoara, gazdă a taberei naționale de chimie

320

Evenimentul este organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Universitatea de Vest din Timişoara, Şcoala Gimnazială Nr. 30 Timişoara, Colegiul Național „C. D. Loga”, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” Timișoara, în perioada 2-9 septembrie 2017. La eveniment participă 85 de elevi din toate județele țării, 30 de profesori însoțitori, 15 profesori și cadre universitare reprezentând profesorii lectori ai taberei, profesori universitari şi studenţi din Universitatea de Vest din Timişoara, profesorii de chimie din județul Timiș, inspectori școlari din Inspectoratul Școlar Județean Timiș și din Ministerul Educației Naționale. O parte a acestor elevi, constituiți în lotul României, au obținut trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie ce s-a desfășurat între 23 iulie și 1 august 2016 la Tbilisi.

Este o tabără de amploare naţională prin care elevii cei mai buni din întreaga ţară doresc să îşi îmbunătățească și să-și testeze cunoştinţele dobândite la disciplina chimie. Evenimentul îşi propune motivarea pregătirii elevilor pentru marea performanţă – selecţia lotului naţional pentru concursurile internaţionale de chimie, stimularea spiritul de competiţie, creativitatea şi performanţă la maxim, precum şi promovarea imaginii municipiului Timișoara şi a judeţului Timiş; se urmăreşte realizarea unei punţi de legătură între elevii şi profesorii merituoşi la disciplina chimie. În cadrul taberei se vor desfășura etape de pregătire teoretică și practică a elevilor, susținute de profesori din mediul universitar și preuniversitar, finalizate de un concurs prin care sunt desemnați cei mai buni elevi (Miniolimpiada).

Pe perioada taberei, în afară de pregătirea elevilor, aceștia vor beneficia de vizite și excursii în Timișoara și în zone turistice din afara municipiului, prilej de promovare a frumuseților județului nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ