Timișoara: Furnizarea agentului termic e asigurată până în ianuarie

255

Furnizarea agentului termic în sistem centralizat este asigurată, la Timişoara, până în luna ianuarie, asigură viceprimarul Ruben Laţcău. Viceprimarul a declarat, la Radio Timişoara, că banii primiţi, recent, de la guvern asigură funcţionarea societăţii de termoficare, iar, anul viitor, municipalitatea va aloca bani din bugetul local.

În plus, spune Ruben Laţcău, se ia în calcul şi un împrumut pentru Colterm, dar acest lucru va fi posibil doar dacă Parlamentul va modifica legea în vigoare. În ceea ce priveşte majorarea costurilor la căldură şi apă caldă, în Timişoara, viceprimarul Ruben Laţcău a declarat că decizia va fi luată în şedinţa Consiliului Local din această lună, punctul de plecare al discuţiilor fiind tariful avansat de Colterm, respectiv 850 de lei pe megawatt oră. Laţcău a ţinut să precizeze, însă, că acest cost nu va fi suportat integral de abonaţi.

Aproximativ 55.000 de consumatori din Timişoara, inclusiv spitale şi şcoli, au rămas fără căldură la finele lunii octombrie, după ce Eon a sistat furnizarea gazului metan către Colterm, din cauza datoriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ