Timișoara este în semifinale! Victorie cu Chiajna în Cupa Ligii, 2-1

142

ACS Poli Timișoara este prima semifinalistă a Cupei Ligii la fotbal. Alb-violeții au învins în primul sfert de finală pe Concordia Chiajna cu 2-1.

Timișoara este marea surpriză a actualei ediții a Cupei Ligii. Codașa Ligii I a reușit să se califice în semifinale din postura de outsideră. Elevii lui Ionuț Popa au eliminat două echipe superioare, pe Viitorul Constanța și Concordia Chiajna în drumul către penultimul act. Victoria contra Chiajnei, finalista ultimei ediții a Cupei, s-a concretizat miercuri seara, pe aren Dan Păltinișanu, scor 2-1.

Mamele a făcut henț în minutul 11 după un duel cu atacantul lui Poli, Popovici.  Artean a executat lovitura de pedeapsă și a făcut-o slab pe centrul porții și portarul Chiajnei, Bălgrădean, a respins în față. Același Artean a urmărit și a împins balonul în plasă: 1-0. La adăpostul acestui avantaj Poli a jucat foarte bine pa contraatac. Bărbuț și Popovici au ratat ocazii mari de a majora diferența în intervalul minutelor 33-35.

Din minutul 64 misiunea gazdelor s-a complicat pentru că Bărbuț a primit al doilea cartonaș galben pentru o presupusă simulare. Rămași în 10 bănățenii au făcut pasul în spate și firesc a căzut și golul egalizator, marcat de Albu în minutul 73.

Căpitanul Croitoru și-a asumat responsabilitatea și a marcat golul calificării, în minutul 78, cu un șut superb din 20 de metri. Final 2-1 deși Popovici a mai avut o ocazie mare în minutul 80.

Marius Croitoru: ”Meciul a fost la discreția noastră, dacă fructificam cele 4-5 ocazii mari din prima repriză nu se mai punea problema învingătoarei. Au profitat de eliminarea lui Bărbuț și era normal să ne pună probleme. Arbitrajul a fost OK, doar că a fost prea ușor acea simulare pentru că a fost contact”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ