Timișoara devine timp de aproape o săptămână capitala internațională a dansului

349

Timişoara Internaţional Dance Festival, un amplu eveniment, cu un format unic în ţară, are deschiderea oficială în dată de miercuri 4 octombrie, de orele 17:30, în Piaţa Victoriei. În faţa Operei Române din Timişoara, circa 100 de copii vor dansa sincron, două din ritmurile prezente în Festival: vals vienez şi salsa.

Ulterior, în foaierul Operei vor fi speech-urile oficialilor, prin care se marchează începutul Festivalului. Începând cu data de 5 octombrie, evenimentele de Tango argentinian, dans de societate, dansuri caraibiene sau dansuri sportive se vor împleti armonios prin seminarii tematice, concerte, spectacole de tango argentinian, salsa flash-mob-uri, concursuri de dans, petreceri dansante.

Unul dintre momentele marcante ale Festivalului va fi, cu siguranţă, competiţia WDSF Internaţional Open Standard & Latin (7-8 octombrie) organizată în parteneriat cu Federaţia Română de Dans Sportiv şi ANST şi care, anul acesta va aduce la Timişoara, nu mai puţin de 20 arbitri de mare calibru din 20 ţări diferite!

tm dans sportiv

Competiţia se adresează atât copiilor, juniorilorI şi II, echipelor de tineret, de adulţi dar şi de amatori. Anul trecut s-a înregistrat un număr record de peste 500 de perechi participante, la Sala Polivalentă din Dubrăvița.

Clubul sportiv “Magnum Team” a luat naştere în anul 2005 şi s-a evidenţiat încă de la început, prin performanţă şi profesionalism în fiecare acţiune în care s-a implicat. Diana şi Raul Avram, fondatori şi antrenori consacraţi pe scena timişoreană, care au reuşit performanţa de a organiza în aprilie 2007 prima ediţie a Cupei Baroque şi primul concurs naţional de dans sportiv organizat în Timişoara, după 7 ani de pauză, respectiv Campionatul Naţional al României (ediţiile 2008 şi 2009) un început al competiţiilor de talie înalta organizate de Magnum Team.

În 2013 vorbim de prima ediţie Timișoara Internaţional Dance Festival, competiţie internaţională organizată cu success, acum cel mai amplu eveniment de dans din partea de vest a ţării, ajuns în 2017 la ediţia a V-a.

Ca noutate din partea echipei Magnum Team se anunță “Concertul extraordinar Fusion” organizat în parteneriat cu o formaţie de 13 muzicieni din Italia – orchestra di Porta Palazzo, care vor interpreta live melodii din repertoriul propriu şi internaţional, pe ritmurile dansurilor prezente în festival. Toate aceste ritmuri vor fi evidenţiate prin dans de dansatori profesionişti, realizându-se astfel un moment de fuziune între toate stilurile de muzică şi dans.

Ca locaţie, organizatorii au ales unul dintre locurile istorice ale Timişoarei: situl arheologic din Piaţa Sfântul Gheorghe, pentru a îmbina tradiţia, istoria cu artă dansului şi a muzicii.

LĂSAȚI UN MESAJ