ACS Poli ia o gură zdravănă de oxigen înainte de play-out

1475

ACS Poli și-a dorit și a obținut puțină liniștea pentru play-out după victoria la limită cu Petrolul Ploiești, scor 1-0. Cu 25 de puncte adunate după acest succes violeții urcă provizoriu pe locul 10.

Ultima etapă a sezonului regulat a adus prima victorie a anului și doar a cincea a sezonului pentru ACS Poli. Elevii lui Florin Marin au trecut de Petrolul Ploiești cu 1-0 în runda a 26-a, un meci foarte important din mai multe puncte de vedere. În primul rând, prahovenii sunt adversari direcți la retrogradare, iar apoi pentru poziția în clasament care aduce venituri suplimentare din drepturile TV.

Gazdele s-au impus italienește cu 1-0 prin reușita lui Bărbuț. Rezultatul le aduce poliștilor 25 de puncte care, în play-out, vor deveni 13 puncte, conform regulamentului întocmit de LPF. În schimb, Petrolul va începe play-outul cu 4 puncte și este aproape sigur retrogradată.

O primă repriză anostă în care doar finalul a mai dezmorțit puținii spectatori înghețați de pe Dan Păltinișanu. Cei doi tehnicieni au încercat că domine zona centrală a terenului, iar de aici a rezultat o luptă surdă pentru fiecare balon. Marin a abordat meciul cu un 4-2-3-1, cu Elek vârf împins, iar tânărul oponent de pe banca lui Petrolul, Schumacher, s-a bazat pe un clasic 4-4-2.

Primele situații de gol au aparținut bănățenilor. Mai întâi, în minutul 10, Javi și-a cam bătut joc de o ocazie de a marca și a trimis aiurea dintr-o poziție excelentă. Și Belu l-a imitat pe spaniol peste alte zece minute cu o reluare aiurea din colțul careului mic.

Deschiderea de scor s-a produs cu patru minute înaintea pauzei. Bărbuț a finalizat imparabil așezarea foarte bună în centrul careului reușită de Ovidiu Popescu. Reluarea vitezistului timișorean l-a lăsat fără replică pe portarul oaspeților, Oprea: 1-0. La cabine se putea intra la egalitate dacă Gavrilă nu rata ținta din apropiere în ultimele secvențe de joc.

Mulțumiți cu avantajul de pe tabelă poliștii au făcut ușor pasul înapoi în partea secundă, lăsând inițiativa Petrolului. Cu jucători cu nume în lot ca Ziani și Petrucci, ploieștenii nu au știut să pericliteze poarta lui Strauss. Tot gazdele au fost mai periculoase cu șuturi de la distanță. Elek, în minutul 65, a ratat de puțin ținta, iar Llorente l-a întins serios pe Oprea în minutul 79. S-a încheiat 1-0 pentru că în ultimele 10 minute nu s-a mai petrecut nimic notabil la niciuna dintre cele două porți.

ACS Poli: Strauss – D. Popescu, Scutaru, Torres, Belu – Llorente (min. 90+2, Doman), Melinte – Bărbuț (min. 87, Pisas), Hernandez (min.70, Jenkins), Ov. Popescu– Elek.

CITEŞTE ŞI: ”Mai liniștiți înaintea play-out-ului”

LĂSAȚI UN MESAJ