Timișoara | Când ajunge și cum arată primul autobuz sută la sută electric

62

Compania turcească ce a câștigat licitația pentru livrarea a 44 de autobuze electrice în Timișoara au prezentat, marți, modelul de autobuz electric, în varianta de 12 metri.

Termenul limită pentru finalizarea implementării proiectului este 1 ianuarie 2023. Primul autobuz va fi livrat în termen de 8 luni de la data la care se dă ordinul de începere, iar ordinul se va da după stabilirea tuturor detaliilor tehnice. În prealabil, trebuie realizate stațiile de încărcare. Autobuzele electrice vor avea o capacitate de cel puţin 130 de persoane, din care cel puţin 44 pe scaune.

Vor avea podea integral coborâtă şi facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Vor rezista la temperaturi cuprinse între -25 şi +45 de grade Celsius, la ploaie, praf, ceaţă, noroi, zăpadă, chiciură, gheaţă, apă cu sare, produse petroliere, materiale şi soluţii antiderapant. Vor avea scaune din material cu proprietăți antigraffiti, antivandalism, uşor lavabil. Vor fi prevăzute cu sistem de supraveghere video la interior şi la exterior, cu cel puţin opt camere digitale color, cu înregistrare audio.

Vor avea o durată de funcţionare de minimum 15 ani, din care opt fără reparaţie generală. Valoarea contractului pentru Timișoara este de 136,4 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ