„Timișoara are nevoie urgentă de o maternitate nouă!” Vezi cine „le bate obrazul” noilor lideri locali!

925

La mai bine de cinci ani de la lansarea inițiativei construirii unei noi maternități în Timișoara, proiectul cu pricina rămâne, în cel mai bun caz, un subiect peren de campanie electorală. De altfel, noua maternitate a fost una dintre temele „de răsunet” din campania electorală locală din 2012, temă cu care a defilat atunci fostul șef al Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc.

Între timp, acesta a devenit istorie pentru politica și administrația locală, ieșind cu totul, pe motive de justiție, din viața politică.

Subiectul nu a mai fost intens vehiculat în timpul campaniei electorale abia sfarșite, din motive, probabil, de minimă decență, din partea candidaților, conștienți că relansarea acestei promisiuni i-ar face ridicoli cu asupra de măsură în ochii timișorenilor. Totuși, specialiștii în obstetrică-ginecologie din capitala Banatului susțin că ridicarea unei noi maternități la Timișoara ar trebui să fie prioritatea zero pentru noii lideri ai administrației județene și municipale.

marius craina spital judetean_18„Construirea unei maternități ar trebui să fie o datorie de onoare pentru cei care vor conduce Timișul și Timișoara în următorii patru ani! Mai ales că, pe perioada mandatului trecut, politicienii locali au tot vorbit că vor face și vor drege în această privință ! Personal, trag speranța că pe parcursul acestui an vor începe lucrările de ridicare a unei noi maternități . Din informațiile mele și din calculele experților Băncii Mondiale, care doresc să finanțeze investiția, costurile totale în ce privește construirea noii maternități sunt de circa 10 milioane de euro. Eu sunt convins că dacă Primăria Timişoara se va asocia cu Consiliul Județean Timiș în acest proiect vital pentru viitorul copiilor noștri, în cel mult doi ani de zile vom avea, lângă Spitalul Județean Timișoara, o maternitate cu dotări de ultimă generație” și-a exprimat speranța managerul celui mai mare spital din Timișoara, profesorul doctor Marius Craina, de profesie medic ginecolog.

LĂSAȚI UN MESAJ