Timișoara are nevoie, anual, de 80-100 de milioane de euro!

106

Timișoara are nevoie, anual, de 80-100 de milioane de euro!
Cifra este necesară pentru ca orașul să se dezvolte pe toate planurile

Potrivit primarului Dominic Fritz, Timișoara are nevoie de aproape 100 de milioane de euro în fiecare an pentru a nu pierde competiția cu dezvoltarea infrastructurii orașului.

Fără acești bani, care nu pot fi asigurați doar din resurse interne, capitala Banatului va fi nevoită să apeleze la celebrele ,,cârpeli” în ce privește infrastructura sa.

,,Anul acesta am investit în toate proiectele de dezvoltare o sumă de peste 400 de milioane de lei, cea mai mare din istoria Timișoarei. Dar, pentru ca orașul să se dezvolte armonios, la toate capitolele, canalizare, drumuri, clădiri renovate și multe altele, e nevoie de o cifră similară în fiecare an. Pentru ca o asemenea tendință să rămână constantă, avem în primărie o echipă de top, care lucrează peste program, inclusiv sâmbăta! Rolul acestei echipe este acela de a implementa și finaliza proiecte europene de ordinul milioanelor de euro” a declarat pentru TVR Timișoara, Dominic Fritz.
Primarul Municipiului Timișoara a mai adăugat că, în momentul când a ajuns în fruntea primăriei, gradul de absorbție a fondurilor europene a fost unul insignifiant, de 0,2 la sută, în vreme ce, în prezent, s-a atins cifra de 30 la sută.

,,Vom continua să ne facem treaba cu toate puterile avute la dispoziție, atât eu cât și viceprimarul Ruben Lațcău, pentru a atrage noi și importante investiții în dezvoltarea orașului. Mai ales că, cel mai probabil, începând cu următorul exercițiu financiar pe fonduri europene, cel din 2028, nu vom mai avea aceleași sume importante la dispoziție”, a concluzionat Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ