Timisoara are buget, aprobat printre certuri și abțineri

190

Bugetul Timisoarei a fost votat, în această după amiază, în cadrul ședinței de Consiliu Local. După discuții prelungite, explicații și certuri, proiecția bugetară pentru anul acesta a fost aprobată cu 17 voturi pentru, în sala fiind prezenți 26 de aleși locali.

Grupul de consilieri PSD s-a abținut de la vot. Asta au decis, tot luni, înainte te de plen. Social-democrații sunt nemulțumiți de modul de dezbatere precar, spun ei,a proiectului de buget și de alocările financiare prea mari pentru studii de fezabilitate fanteziste. Aleșii opoziției au vrut sa introducă un amendament prin care se mutau banii pentru studiile de fezabilitate pentru fântânile arteziene dorite de edilul-șef către spre SF-uri pentru 5 parcări supraetajate în oraș.

Executivul și majoritatea au argumentat că Primăria nu deține terenuri unde să ridice astfel de parcări și că banii pe SF ar fi aruncați pe fereastră. De asemenea, au fost discuții aprinse pe tema pasajului Solventul, finanțat și în anii trecuți. Mai exact, documentațiile tehnice au fost reprobate, fără ca proiectul sa aibă asigurată finanțare.

Anul acesta, Timișoara are 1,4 miliarde de lei, bugetul aparatului Primăriei și al direcțiilor din subordine. Însă cea mai importantă componentă a bugetului este lista de investiții sau ”Programul de dezvoltare”. Sunt puse la bătaie 260 de milioane de lei pentru realizarea mai multor obiective. Lista este lungă, dar multe dintre proiectele care au primit alocări bugetare s-au regăsit, și anii trecuți, dar apoi banii au fost redistribuiți pentru că autoritățile nu au fost în stare să pună în practică proiectele de pe hârtie.

Pe larg, despre bugetul Timișoarei, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ