Timișoara a marcat Ziua Imnului Național. Mesajul transmis de președinte, cu ocazia acestei sărbători

252

Ziua Imnului Național, celebrată anual la data de 29 iulie, a fost marcată și la Timișoara. În fața Prefecturii Timiș s-au adunat oficialități locale, între care subprefectul Daniel Franțescu, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, dar și Roxana Iliescu, vicepreședinte al CJ Timiș.

Forțele armatei au fost, de asemenea, prezente la evenimentul unde au defilat pe acorduri de fanfară. Acestea, împreună cu toți cei prezenți, între care și un sobor de preoți, au intonat imnul României.

Cu ocazia acestei importante zile, președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, următorul mesaj:

„Ziua Imnului Național, sărbătorită în fiecare an pe 29 iulie, este un moment solemn, care ne oferă nouă, românilor, prilejul de a ne reafirma atașamentul față de valorile și principiile care au stat la baza statului român modern. Versurile poemului patriotic ‘Un răsunet’, scrise de Andrei Mureșanu și intonate pe acordurile melodice create de Anton Pann, au reprezentat întotdeauna un îndemn la libertate și o chemare la unitate a tuturor românilor pentru a obține suveranitatea națională”, afirmă șeful statului.

El amintește că Imnul Național al României, devenit oficial în 1990, a fost cântat pentru prima dată în contextul „efervescenței revoluționare din 1848, iar apoi în momente cruciale din istoria țării, în Primul și Al Doilea Război Mondial, în timpul Războiului de Independență și la Marea Unire din 1918”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ