Timisoara a crescut miraculos ca număr de locuitori ! Cine spune acest lucru

22811

În Timișoara trăiescu cu până la 100.000 de persoane mai mult decât arată recensământul oficial. Asta crede primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care a explicat că studenții și cei care se angajează nu își mai fac viză de flotant.

,,Sunt convins că în oraş sunt mult mai mulţi locuitori decât spun datele oficiale. La ultimul recensământ, Timişoara a avut 320.000 de locuitori, dar după aprecierea mea, în oraş mai trăiesc încă circa 100.000, însă acum nu se mai înghesuie nimeni să-şi facă buletin sau flotant, nici studenţii şi nici cei care rămân aici şi se angajează după facultate”, a Nicolae Robu.

Primarul şi-a argumentat raţionamentul pe baza mai multor discuţii pe care le-a avut recent cu directori ai unor multinaţionale din Timişoara şi care i-au mărturisit că ei fac multe angajări, dar nu se prezintă nimeni din judeţul Timiş pentru joburi.

,,Cei care se angajează devin timişoreni, venind din Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, chiar şi din Hunedoara, dar mai puţini, inclusiv din Moldova şi din sudul mai îndepărtat. Toţi aceştia sunt cetăţeni ai Timişoarei”, a spus Robu.

La aceştia, edilul i-a adăugat pe locuitorii din comunele periurbane, limitrofe municipiului, unde se înregistrează o creştere uriaşă a populaţiei.

,,Aceasta înseamnă că cei ce locuiesc în acest areal, în majoritatea lor, muncesc în Timişoara, îşi fac cumpărăturile mai importante aici, şi îşi petrec timpul liber aici. Deci ei sunt într-o bună parte timişoreni şi încarcă oraşul. Toată această aglomeraţie face ca oraşul să fie nevoit să ţină pasul cu această dezvoltare demografică şi în ceea ce priveşte infrastructura sa urbană”, a spus Nicolae Robu. Edilul a argumentat, în acest fel, nevoia de pasaje în marile intersecții, inclusiv în zone în care nu au fost luate în calcul.

2 COMENTARII

  1. Crese,gradinite si scoli,astea trebuie urgent demarate,las ca nu toti care se stabilesc au masini,ca nu de bogatie vin in Timisoara,vin sa lucreze ca n-au bani de nici un fel.Dar primarul are un fix cu infrastructura.Daca nu mai intra camioanele in oras,infrastructura ar fi excelenta si traficul normal,camioanele produc pagube soselelor si produc aglomeratie

  2. Daca nu ar fi atatea semafoare din 50 in 50 de metri, atunci si traficul ar fi mai degajat in Timisoara. Nu este organizata cum trebuie. Am locuit in Timisoara peste 20 de ani, a fost foarte frumos, nu erau atatea semafoare, nu era atata aglomeratie, pana semafoarele nu au impanzit orasul. Dar ce sa-i faci daca nimanui nu-i pasa? Ce sa faci cand ne ingrijim si cica ne pasa de multe alte lucruri si sa ingreunam orasul cu atatea semafoare? Interesant este faptul ca nu se face nimic pentru ca orasul sa fie mai degajat si mai usor de strabatut. Cu bicicleta ar fi mai usor decat cu masina. Se consuma foarte mult combustibil si nervi cu atatea semafoare. Neorganizare totala.

LĂSAȚI UN MESAJ