Timișoara a căzut pe loc de baraj

103

Două meciuri pierdute și ACS Poli a ajuns pe locul de baraj în play-out. Violeții au cedat cu 1-3 duelul de la Chiajna și a făcut rocada cu ilfovenii în clasament.

Lupta pentru evitarea retrogradării se înțetește iar misiunea Timișoarei se complică. Elevii lui Ionuț Popa au suferit al doilea eșec consecutiv și avansul de cinci puncte s-a topit, ACS Poli ajungând pe locul de baraj. Cele două înfrângeri în Ilfov, 1-2 la Voluntari și 1-3 la Chiajna, au readus-o pe trupa bănățeană sub linia ce garantează menținerea în Liga I.

Poliștii au cedat miercuri seara în fața Chiajnei lui Dan Alexa și au fost depășiți cu un punct chiar de Concordia. Timișoara are următoarele trei jocuri decisive pentru salvare, urmând să joace pe teren propriu cu Poli Iași, Pandurii Târgu Jiu și ASA Târgu Mureș iar două victorii le-ar garanta cel puțin ocuparea locului de baraj.

Partida de la Chiajna s-a decis în finalul partidei, atunci când gazdele au marcat de două ori și au amanetat punctele puse în joc. Pena deschisere scorul cu o lovitură de cap în jumătatea primei reprize, minutul 24. Oaspeții au căutat egalarea pe care au reușit atunci când mai erau 15 minute din meci. Nou-intratul Mailat a reușit o execuție frumoasă de la distanță și a refăcut echilibrul pe tabelă. Concordia a preluat conducerea după o nouă fază fixă cu Albu în rol de marcator după o nesincronizare între Straton și Bocșan. În prelungiri, gazdele au reușit și golul trei prin Feussi: 3-1.

Clasamentul play-outului o găsește pe Chiajna pe locul 5 cu 23 de puncte; Poli e în spatele ei la o lungime, iar Pandurii sunt pe poziția a 7-a cu 17 puncte și un meci în minus, iar ASA e ultima cu doar 13 puncte.

ACS Poli: Straton – Străuț, Bocșan, Șeroni, Novak – Artean, Soljic – Bărbuț, Fucek (70, Mailat), Popovici (58, Croitoru) – Drăghici.

Următorul meci de campionat pentru Poli este programat în 14 mai, contra lui Poli Iași; imediat după timișorenii vor disputa finala Cupei Ligii, în 20 mai cu Dinamo, și returul semifinalei de Cupa României, în 17 mai cu Astra Giurgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ