Timișoara 2023: Pe locuri, fiți gata, start!

100
Timișoara a început pregătirile pentru titlul de Capitală Culturală Europeană!
Asociațiile Culturale interesate să depună dosare de finanțare în cadrul programului au ocazia să participe la un webinar, în cadrul căruia vor primi informații despre cum pot să aplice! Luni, 21 noiembrie 2022, de la ora 11:30, va avea loc un webinar despre ,,Prezentarea planului pentru extinderea și consolidarea Programului Cultural Timișoara 2023”, prin sesiuni de selecție deschise.
Evenimentul poate fi urmărit online pe pagina de facebook a Centrului de Proiecte (https://www.facebook.com/centruldeproiectetimisoara).
În cadrul Webinarului participanții vor primi informații detaliate despre sesiunile de apeluri în cadrul cadrul cărora pot să aplice, dar și pașii pe care ii pot urma pentru depunerea dosarelor de finanțare.
La eveniment, participanții vor putea pune și întrebări. Cu acest prilej, vor vorbi reprezentanți ai Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, ai asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, dar și de la Consiliul Județean Timiș. De la Ministerul Culturii va participa, ca reprezentant, Secretarul de Stat Andras Istvan Demeter.
În 2022, peste 30 de asociații au obținut finanțări pentru proiecte culturale. Există un potențial mare ca noi proiecte din domeniul culturii să se alăture programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, spune Alexandra Rigler, director al Centrului de Proiecte. Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 este în curs de întocmire a caietului de sarcini pentru procedura de achiziție a serviciilor de comunicare.
Firmele de publicitate care și-au exprimat dorința de a concura pot trimite ofertele de servicii până luni, 21 noiembrie, ora 16:00. După ce caietul de sarcini va fi întocmit, asociația va iniția o licitație, după cum informează Ovidiu Megan, Directorul Executiv.

LĂSAȚI UN MESAJ