13 C
Timișoara
vineri 19 aprilie 2024

Timișoara: 100 de teste pentru COVID-19

În judeţul Timiş se află în carantină instituționalizată 103 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul SARS-CoV-2. Alte 750 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

La Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara se află internate 38 persoane (confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.).Cei doi pacienti internati in ultimele 24 de ore sunt din Județul Hunedoara.Nu au fost efectuate externari.Nu au fost persoane transferate (confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2) la alte spitale.
Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara a pus la dispoziţia autorităţilor judeţului Timiş două aparate complete de RT-PCR, destinate diagnosticului infecţiei cu SARS-CoV-2.
Prin utilizarea acestor dispozitive, capacitatea de diagnostic va creşte semnificativ în regiunea de Vest, desfăşurând activitate suport pentru laboratorul existent la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie“Dr.Victor Babeş” Timișoara.
De asemenea, Centrul Regional de Sănătate Publică Timiş dispune de inca un aparat pentru diagosticul infecţiei cu SARS-CoV-2, ce va fi pus la dispozitie pentru a degreva Spitalul Clinic de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie“Dr.Victor Babeş” Timișoara.

Direcția de Sănătate Publică Timiș îndeamnă populaţia la calm şi canalizarea atenţiei către aplicarea cu rigurozitate a măsurilor de prevenire şi limitare pentru răspândirea infecției determinată de SARS-CoV-2.

Cele mai frecvente simptome ale infecției cu coronavirus sunt: febră, tuse uscată și oboseală. Alte simptome care pot apărea sunt: respirație dificilă, expectorație, roșu în gât.
În cazul în care manifestați simptome specifice infecției cu coronavirus este important să nu vă deplasați direct la medic sau la spital/urgență. Primul pas este să vă sunați medicul de familie și să solicitați sfaturi. În cazul în care acesta nu poate fi contactat, apelați Direcția de Sănătate Publică Timiș
În caz de urgență apelați 112.

Folosirea mijloacelor aglomerate de transport public vă poate crește riscul de expunere la coronavirus. Dacă aveţi opţiunea de a merge pe jos sau cu bicicleta, este recomandat să nu folosiţi transportul în comun. Dacă sunteţi în vârstă sau aveți o boală cronică, căutați mijloace de transport alternative – prezenţa dumneavoastră într-un mijloc de transport poate crește semnificativ riscul de infecție.
Încercați să reduceți deplasările în această perioadă, dacă este posibil.
Evitaţi autobuzele în caz de aglomeraţie. Lăsaţi să treacă autobuzele aglomerate și așteptați unul mai puțin aglomerat.
Staţi la minimum 1.5 metri distanţă (cât doi pași mari) de ceilalţi pasageri, dezinfectaţi-vă pe mâini înainte, în timpul şi imediat după călătorie.
Folosiţi un şerveţel pentru a vă ţine de stâlp, evitaţi să vă atingeţi faţa şi folosiți dezinfectant pentru mâini dacă îl aveți în timp ce mergeţi cu trenul, autobuzul, metroul sau tramvaiul.
Este recomandabil să vă anulați călătoriile în această perioadă.

Alte subiecte :

Lucrări Aquatim la Liebling

În perioada 22-26 aprilie, zilnic între orele 9-17, în Liebling se va întrerupe furnizarea apei pentru lucrări de spălare a rețelei de distribuție. Lucrările de...

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike...

Citește și :