Timişenii, încurajaţi să salveze vieţile a mii de copii prin direcţionarea a 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală

59

Companiile din judeţul Timiş sunt încurajate, la sfârşit de an, să facă o faptă bună pentru micuţii care se nasc prematur în maternităţile de stat din întreaga ţară. Astfel, organizaţia „Salvaţi Copiii România” le recomandă, dacă nu au făcut-o până acum, să direcţioneze 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din ţară.

Organizaţia şi-a propus ca în anul 2016 să doteze 25 de maternităţi cu aparatură modernă necesară pentru salvarea micuţilor născuţi prematur. Important este faptul că plăţile trebuie făcute până la data de 31 decembrie 2015.

„Dotarea maternităților este un demers vital pentru supraviețuirea a mii de copii. Nașterea unui copil înainte de termen este de multe ori o problemă de viață și de moarte în România, unde mortalitatea infantilă se menține la un nivel ridicat în comparație cu celelalte țări din Uniunea Europeană. De aceea, îi invităm pe toți cei care cred că împreună putem schimba statisticile sumbre să ne fie alături și să redirecționeze 20% din impozitul pe profit către Salvați Copiii. Până acum, am reușit să dotăm 58 maternități cu echipamente vitale pentru salvarea vieților bebelușilor născuți prematur”, a spus Gabriela Alexandrescu, preşedintele „Salvați Copiii România”.

Potrivit statisticilor, 1.700 de copii mai mici de un an au murit în 2014 în spitalele din România, iar lipsa aparaturii se numără printre principalele cauze ale acestor cifre cutremurătoare. La fiecare cinci ore, un copil mai mic de un an pierde lupta cu viața. În consecință, și în 2015, țara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 8,8 la 1000 de copii născuţi vii, cauza principală fiind naşterile premature.

În ultimii ani, organizaţia „Salvaţi Copiii România” a investit peste şapte milioane de lei în dotarea cu echipamente medicale performante a zeci de maternităţi. Printre acestea se numără şi cele două maternităţi de stat din Timişoara, care au fost dotate cu incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilaţie sau alte echipamente performante necesare salvării vieţilor bebeluşilor născuţi prematur.

LĂSAȚI UN MESAJ