Timișenii în carantină, peste 400

52

Miercuri, în județul Timiş, în carantină instituționalizată sunt 417 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 1021 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Studiile apărute până în prezent au constatat că, la pacienții infectați cu noul coronavirus, modificările radiologice pot persista până la 4 săptămâni de la debutul simptomelor, acestea fiind însă ameliorate față de perioada spitalizării.

De asemenea, chiar dacă o persoană întrunește criteriile de externare (două teste negative la interval de 24 de ore, absența febrei și ameliorarea simptomelor, semnelor clinice și radiologice), aceasta poate prezenta în continuare simptome ușoare pentru următoarele săptămâni.

Până la acest moment, nu s-a putut determina impactul pe termen mediu și lung al infecției cu coronavirus asupra sistemului respirator și asupra altor organe, la pacienții vindecați și externați.

Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19):

 

➡ Nu ieșiți din casă decât dacă este absolut necesar;

➡ Spălați-vă des pe mâini și întotdeauna imediat ce reveniți acasă;

➡ Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate;

➡ Evitați contactul direct, mențineți cel puțin 2 metri față de ceilalți;

➡Nu puneți mâna pe suprafețe atinse frecvent și de alte persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ