Timişenii, chemaţi să demită Avocatul Poporului

268

Timişenii sunt chemaţi la un protest cel puţin ciudat. Partidul M10, o organizaţie care se vrea apolitică şi mai mult cetăţenească, îi îndeamnă pe oameni să îl demită pe avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

Protestul este organizat pe Facebook şi este programat marţi, 10 ianuarie, de la ora 15:00.

„Foarte mulţi cetățeni ai României și-au exprimat în ultimele zile indignarea față de acțiunile întreprinse recent de către Avocatului Poporului, dl. Victor Ciorbea. Vino și tu dacă vrei să înregistrezi nominal propria cerere de demisie către acesta, la sediul Biroului Teritorial din Timișoara, B-dul Revoluției 1989 nr. 17 (clădirea Consiliului Județean Timiş). Pentru cei care nu au posibilitatea să ajunga marți la ora 15.00, adresa de e-mail este – avptimis@avp.ro”, trasmite partidul M10.

Nemulţumirile la care se referă membri M10 sunt legate de demersurile făcute de acesta pentru a elimina din Constituţie articolul care le interzice condamnaţilor penali să facă parte din Guvern. Demersurile au început imediat după alegeri, când Liviu Dragnea nu a putut să devină premier, el însuşi fiind condamnat penal la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendum.

LĂSAȚI UN MESAJ