Timișeanul asasin de la Palilula avea probleme psihice şi vindea arme pe internet

635

În spatele asasinului de la Palilula care a ieşit la vânătoare de oameni stă o poveste uluitoare. Autorităţile au descoperit mult prea târziu că acest individ cu probleme psihice trăia din vânzarea de arme pe internet.

 

Pe cele mai multe le modifica în atelierul sau. În momentul în care a intrat în conflict cu vecinii, iar pe doi dintre ei i-a ucis, era în uniformă de camuflaj, purta cagulă şi avea patru pistoale.

 

Anul trecut, Dragoş Furtună posta pe un forum un anunţ de vânzare a unui pistol. Individul, spun anchetatorii, mergea des în Germania unde lucra că şofer, iar într-o perioadă a urmat acolo un tratament pentru depresie.

 

Reporter: „Ştiţi că lua un tratament antidepresiv?”

Bunicul soţiei criminalului: „Da, da, da, lua.”

Reporter: „Avea probleme psihice?”

Bunic: „Avea ceva, ceva, da.”

 

Nu se ştie deocamdată dacă tot din Germania îşi făcea rost de anumite componente pentru armele pe care le asambla în atelierul din beciul casei sale. Cert este că sosit de curând în ţară, Furtună a declanşat iadul la Palilula. S-a folosit de armele modificate de el şi a ucis doi oameni. Vineri după-amiază criminalul şi-a parcat maşina lângă curtea unor vecini. Aceştia, tată şi fiu, l-au rugat să o mute pentru scurt timp, pentru că nu aveau loc cu tractorul. Furtună a făcut o criză de nervi şi a tras. În masacru şi-au pierdut viaţa Fabian Trandafir, părintele unui copil de numai doi ani şi jumătate, şi tatăl sau, Ioan Trandafir.

 

Aflat pe patul de spital, un alt vecin care a sărit în ajutorul victimelor povesteşte ce a văzut.

 

Vasile Zidaru, victima: „Mi-a zis, unchiule dă-i drumul acasă că dacă nu mori şi tu cu el.”

Reporter: „Câte pistoale a avut?”

Vasile Zidaru: „Patru.”

Reporter: „Patru în mână?”

Vasile Zidaru: „Nu. Unul aici şi aici (arată la picioare), unul la brâu şi unul în mână. Era camuflat ca la armată. El a calculat asta, a calculat să facă răzbunarea asta.”

 

Apropiaţii familiei spun că abia acum femeia care trăia de mai multă vreme lângă criminal a povestit că avea o viaţă de coşmar. Individul o ameninţa mereu că dacă va spune ce armanent are în casă o va executa.

 

Vasile Zidaru, victima: „Şi ea a fost tăiată ca să nu spună nimic că o execută.”

Reporter: „Era terorizată?”

Vasile Zidaru: „Nu prea ieşea afară, doar ea ieşea din casă.”

 

Vecin: „Ea de asta a mai plecat de acasă pentru că nu era de acord cu el.”

 

Vecin: „Eu nu am intrat de un an, cine a mai intrat la ei, că numai poarta încuiată o aveau.”

 

Soţia lui Dragoş Furtună a fost cea care a încercat întreaga zi să îl liniştească. După toate cele întâmplate duminică, a cedat şi a fost luată de o ambulanţă şi dusă de urgenţă la spital.

 

Cei doi bărbaţi care au scăpat cu viaţă că prin minune, ar putea din păcate să rămână cu sechele.

 

Dr. Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Craiova: „Această fractură în urmă complicaţiilor poate să evolueze dificil, pacientul poate să nu îşi folosească mâna dreaptă. Cea de-a doua victimă a avut viaţa pusă în pericol deoarece plaga împuşcată se află la nivelul feței, cranio-facial.”

 

Din seara atacului armat, localnicii din Palilula nu mai au linişte. Pentru a evita eventualele conflicte, poliţiştii patrulează pe uliţe.

 

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ