Timiș | Creşte numărul profesorilor confirmaţi cu SARS-CoV-2. Trei directori de şcoli, internaţi

33

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, a declarat, marţi, că este îngrijorat de numărul mare al elevilor şi al cadrelor didactice care s-au infectat cu SARS-CoV-2 de la începerea anului şcolar, după ce 123 de angajaţi au fost confirmaţi cu COVID, iar trei directori de şcoli sunt internaţi, dar nu în stare gravă.

„Îngrijorător pentru noi este că avem foarte mulţi profesori care au devenit pozitivi. Avem 423 de elevi infectaţi cu SARS-CoV-2, 123 de angajaţi din sistem, iar 334 de clase cu 8.122 de elevi au trecut în sistemul online, la care se adaugă 392 de elevi care sunt online pentru că au motivări din alte cauze medicale decât COVID sau au în familii membri cu afecţiuni care-i fac vulnerabili”, a afirmat Marin Popescu.

Şeful IŞJ a adăugat că primele 3.000 de teste distribuite şcolilor se epuizează marţi, dar Direcţia de Sănătate Publică Timiş a solicitat deja Ministerului Sănătăţii încă 10.000 de teste pentru unităţile şcolare din judeţ.

Ţinând cont de trendul crescând al contaminărilor, Marin Popescu anticipează că 51.000 de elevi vor intra online de săptămâna viitoare, ceilalţi continuând în sistemul faţă în faţă şi pentru aceştia este nevoie de testare.

LĂSAȚI UN MESAJ