UPDATE. Timiș: 19 anchete epidemiologice în desfășurare, carantină și amenzi. Au apărut noi focare

44

În județul Timiș sunt în desfășurare 19 anchete epidemiologice în focarele de COVID-19. De asemenea, autoritățile județene au trimis în carantină peste 450 de persoane și sunt și alte zeci în izolare.

”În cursul zilei de ieri n.r. miercuri), au fost carantinate, în județul Timiș, un număr de 452 persoane și au intrat în izolare 40 persoane”, spun reprezentanții Prefecturii Timiș. În sitalele din județ sunt internate 179 de persoane cu coronavirus, iar 139 de cadre medicale au fost confirmate cu noul virus de la debutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, în județul nostrum au fost efectuate 1.919 teste. Controalele s-au intensificat și au fost date zeci de amenzi.

”Cu ocazia activităților desfășurate în data de 29 iulie, la nivelul județului Timiș au fost verificate 109 societăți comerciale. În urma controalelor efectuate polițiștii au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, mai aflăm de la Prefectură.

Update: În Timiș au apărut noi focare de infectare cu COVID-19, dar și cazuri în afară de cele deja identificate. În unitatea de procesare carne aunt acum 211 cazuri, față de 174 câte erau miercuri. De asemenea, un focar a reizbucnit în Spitalul Municipal Timișoara, la Maternitatea Bega, unde sunt 4 cadre medicale bolnave. În Făget, oraș aflat în carantină, situația este neschimbată.

LĂSAȚI UN MESAJ