Timfloralis, pregătit încă din iarnă. Unde se va ține festivalul, anul viitor

68

Sub motto-ul ”iarna fă barcă și vara fă sanie”, autoritățile din Timișoara pregătesc încă de pe acum festivalul florilor, devenit deja o tradiție pentru oraș. Astfel, ediția 2019 a Timfloralis va avea loc între 19 și 21 aprilie.

Data a fost aleasă special pentru că, spun specialiștii, atunci este perioada de vârf a înfloririi lalelelor. Edilul șef a fost dezamăgit anul trecut pentru că, pe durata festivalului, lalelele plantate în centrul Timișoarei, în ultimii ani, erau deja ofilite.

O altă noutate este locația festivalului. Anul viitor, Timfloralis va ocupa trei piețe pietonale din centrul istoric: Victoriei, Libertății și Unirii.

”Timp de 3 zile organizatorii vor aduce designeri, arhitecți, floriști, peisagiști, studenți, elevi, comecianți, etc. Toți dornici să sublinieze frumusețea naturii și să promoveze dragostea de natură, dragostea față de flori. În Timișoara mai ales, noi trebuie să onorăm acest apelativ străvechi al orașului, de oraș al florilor”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Urmează ca floriștii interesați să se înscrie la festival. Rămâne de văzut ce surprize ne vor pregăti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ