Timfloralis a debutat la Timișoara! Foto-Video

1254

Festivalul Primăverii – „Timfloralis 2018” – și-a deschis porțile sub privirile a sute de timișoreni curioși să admire aranjamentele florale din Piața Victoriei și Piața Libertății. Acestea au înflorit și la propriu, și la figurat, iar legătura dintre ele, strada Alba Iulia este, și în acest an, punctul de atracție al timișorenilor, odată cu montarea umbreluțelor multicolore, devenite deja tradiție.

Acum, la 100 ani de la Marea Unire, oraşul arată altfel, în primul rând prin ideile fanteziste ale floriştilor, cum ar fi: maşina timpului, pomul breslelor și manechine în costume populare.

Prima zi a festivalului a fost marcată de un show de deschidere cu Dennis Kneepkens, din Olanda, urmat apoi de „Parada florilor”, când prințesele au străbătut centrul orașului în calești. Dansurile contemporane, Lumea de basm a lui H. C. Andersen”, „Jocul Ielelor – viziune florală, precum și programul artistic susținut de fanfara Big Band și solista Ingrid Nicolaescu au încheiat prima seară a Timfloralis.

Pentru ziua de astăzi, organizatorii au pregătit o pedalare Floralis, într-un tur al oraşului, pe biciclete împodobite cu flori, iar spre seară, Filarmonica Banatul și soliști ai Operei Naționale: Diana și Radu Zaharia, vor interpreta „Uvertura primăverii”. Nu vor lipsi nici demonstaţiile florale susţinute de artişti din Belgia, Canada, Lituania, Israel, dar şi din Olanda, ţara lalelelor.

În Piaţa Libertăţii vor putea fi admirate aranjamente florale, manechin cu fustă din mușchi, bustieră din flori, dar şi un Atelier creativ de expresie susținut de Casa de Cultură a Studenților din Timișoara.

Mâine, în ultima zi a Timfloralis, timişorenii se pot destinde cu o plimbare prin labirintul de flori din Piaţa Operei, iar la pavilioanele amenajate în piață vor avea loc workshop-uri surpriză ale invitaților internaționali.  La ora 20.00 tot Formaţia Big Band va fi cea care va da tonul închiderii festivităţilor primăverii.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ