Țigările de contrabandă dăunează grav… buzunarului

199

Nu este nici un secret că jandarmii timișoreni sunt curioși din fire. Nu este prima dată când un mic grup de inițiativă economică înceracă să se înbogățească. Au agonisit cu greu niște pachete de țigări (doar câteva sute) pe care doreau să le ofere pătimașilor de fum contra unor sume modice. Dar militarii au ținut morțiș să vadă actele de proveniență și timbrele de pe pachete. De parcă ar fi filateliști! Au reușit să strice sărbătorile investitorilor.
Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara şi Direcţia Regională Vamală Timişoara, au desfăşurat marţi, 12 decembrie a.c., o acţiune în cooperare pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse accizabile.
Pe timpul acţiunii, într-o piaţă din municipiul Arad au fost depistate cinci persoane care ofereau spre comercializare pachete cu ţigări de diferite mărci, timbrate necorespunzător. Acestor persoane le-a fost stabilită identitatea, fiind domiciliate în localităţi din judeţul Arad.
În aceeaşi acţiune, a mai fost depistată o altă persoană care deţinea, în autoturismul său, 350 pachete cu ţigări netimbrate, în cartuşe, pentru care nu a putut prezenta nici un fel de document.
Jandarmii au luat măsura ridicării în vederea confiscării a 415 pachete cu ţigări despre care există suspiciunea că provin din contrabandă şi le-au predat Direcţiei Regionale Vamale Timişoara în vederea luării măsurilor ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ