Tichete valorice pentru achiziţionarea de biciclete

230

Deputatul UNPR Valeriu Steriu a depus la Parlament un proiect legislativ care prevede că angajatorii pot acorda angajaţilor tichete valorice pentru achiziţionarea de biciclete.

Proiectul de lege presupune ca angajatorii să poată acorda angajaților subvenții sub forma unor tichete de bicicletă (tichete valorice pentru achiziționarea bicicletelor), o dată la trei ani, valoarea maximă a subvenției fiind de 1.500 lei.

Aceste tichete pot fi utilizate pentru achiziționarea de biciclete, precum și a echipamentului de ciclism, adică orice este necesar echipării bicicletei și a ciclistului: accesorii, piese de schimb, unelte și produse de întreținere sau echipamentul pe care îl poartă ciclistul.

Totodată, angajatorii pot acorda indemnizații pentru mersul pe bicicletă angajaților care utilizează acest mijloc de transport pentru a se deplasa la locul de muncă sau pentru deplasările în interes de serviciu. Această indemnizație este acordată tot sub forma tichetelor de bicicletă, într-o limită anuală de 300 lei, pentru o valoare de 0,33 lei/kilometru. Angajatorii au libertatea de a defini, după consultarea angajaților vizați, lista documentelor justificative necesare acordării indemnizației și frecvența prezentării acestora.

Sursa: DIGI24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ