Teste pe șoferii din Timișoara, în noul sens giratoriu din Piața Mărăști

869

Șoferii care trec zilele acestea prin sensul giratoriu din Piața Mărăști vor avea o surpriză. Ei s-ar putea lovi de semafoare. Acestea au funcționat în ultimii 2 ani pe intermitent, dar autoritățile se gândesc să le pornescă.

După ce sensul giratoriu a fost lărgit, primarul orașului a anunțat că va da drumul și la semafoarele inteligente. Însă, mai întâi, face unele teste care vor dura câteva zile sau maximum o săptămână. În acest timp se vor număra și mașinile care intră sau ies din sens.

”Turbo-girațiile înseamnă, pe scurt, sensuri giratorii în care fluxurile de trafic sunt separate pe benzi, iar conducătorul auto trebuie să își selecteze banda de intrare, în funcție de ieșirea din sens. Studiile realizate arată o creștere cu 76% a siguranței prin utilizarea acestui tip de sens giratoriu, dar și o creștere a capacității sensului până la 140-160%”, explica viceprimarul Dan Diaconu la finalizarea lucrărilor.

Semafoarele montate aici în 2016 fac parte din sistemul inteligent de trafic management care a costat 24 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ