”Teroristul Butelie”, pus în libertate de judecătorii din Timișoara

1289

Judecătorii au decis ca Florin Lesch, primul român condamnat pentru terorism pentru că intenţiona să arunce în aer Complexul Studenţesc din Timişoara, să fie eliberat condiţionat după ce a stat nouă ani în închisoare. ”Teroristul-butelie” a fost arestat în 2007 şi condamnat la 12 ani de detenţie.

Lesch, care şi-a schimbat numele în Schneider în penitenciar, a făcut în instanţă o cerere de eliberare, judecătorii au acceptat-o, însă decizia poate fi atacată de procurori. Bărbatul nu a creat vreo problema gardienilor, a fost disciplinat după gratii şi a devenit „mieluşel” în închisoare, aşa că a fost propus pentru liberare condiţionată.

”Admite propunerea de liberare condiţionată formulată cu privire la condamnatul SCHNEIDER FLORIN IOAN, de sub efectul pedepsei de 12 ani închisoare, aplicată de Curtea de Apel Timişoara. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 199/2008 emis de Curtea de Apel Timişoara”, se arată în decizia instanţei.

Florin Lesch, actualmente Schneider, a fost prins în apropiere de Buziaş de către procurorii DIICOT, ofiţerii de la la Combaterea Crimei Organizate din Timişoara şi de cei ai Serviciului Român de Informaţii cu două butelii pline cu dispozitiv artizanal în maşină. Potrivit anchetatorilor, acesta intenţiona să arunce în aer maşina, într-o zonă circulată din Complexul Studenţesc, şi să declanşeze explozia cu ajutorul telefonului mobil. Potrivit SRI, Lesch a fost monitorizat în urma unor suspiciuni privind legăturile sale cu organizaţii teroriste fundamentalist-islamice şi de iniţierea sau săvârşirea de atentate teroriste pe teritoriul României.

Sursa: cancan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ