Termocentrala Mintia va fi oprită la zero, începând de vineri! Care este motivul

197
Termocentrala Mintia trece, din nou, printr-o gravă criză. Timp de două săptămâni, centrala va fi oprită la zero. Oficial, obiectivul strategic energetic al României va fi oprit pentru niște lucrări la rețeaua de termoficare a Devei. Sindicaliștii spun, însă, altceva. Lucrările la calea ferată în zona Simeria vor duce la imposibilitatea efectuării transportului de cărbune din Valea Jiului, iar pentru că stocurile actuale sunt zero centrala trebuie oprită.
„Va fi o oprire programată, din data de 23 august, de aproximativ 10 zile, pentru efectuarea de lucrări de întreținere. Nu a mai fost o oprire programată de aproximativ 10 ani, puteți să verificați”, directorul Termocentralei Mintia, Ioan Conț.
O altă variantă are liderul Sindicatului Solidaritatea, care spune că motivul opririi este altul. Mult mai grav. Termocentrala nu mai are deloc stoc de cărbune.
În perioada 23 august-3 septembrie, termocentrala va fi oprită. Motivul este legat de blocarea traficului feroviar în zona Simeria, deci nu se poate aduce cărbune. Lipsă stoc cărbune în traducere liberă. Stoc zero absolut. Legea 82/1992 obligă statul să asigure stocuri de rezervă exact pentru situații ca cea apărută la calea ferata. Dacă eram în plină iarnă, cum asiguram căldură pentru populatie?”, a declarat Cristina Iștoc, președintele Sindicatului „Solidaritatea” din Termocentrala Mintia.
Directorul Termocentralei Mintia, Ioan Conț, contactat încă o dată, susține că problema nu e lipsa cărbunelui, ci lucrările la rețeaua de termoficare.
„Păi aia e pe traseul respectiv, dar sunt trasee alternative. Termocentrala va fi oprită, pentru că vrem să facem și alte lucrări pe care le avem, tot legat de termoficare. Lucrări care nu se pot face numai dacă oprim centrala. Noi nu putem opri numai punctele termice. Centrala va fi oprită la zero, pentru lucrări la rețeaua de termoficare”.
Sursa: ziardehunedoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ