Termene pentru depunerea planuilor de gestionare a deșeurilor medicale și din construcții

19

Persoanele juridice sau fizice care genrează deșeuri medicale sau rezultate din construcții trebuie să întocmească planuri pentru a le elimina. Hârtiile trebuie apoi depuse la Primăria Timișoara. În caz contrar, se lasă cu amenzi deloc de neglijat.

”Producătorii/generatorii de deşeuri rezultate din activităţile medicale, au obligaţia să prezinte anual, până la data de 01 martie, compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, Planul de eliminare a deşeurilor pentru activităţile medicale pe care le desfăşoară pe teritoriul municipiului Timişoara. De asemenea, deşeurile de la lucrările de intervenţii, refaceri şi construcţii edilitar–gospodăreşti, vor fi gestionate de producător/generator, care are obligaţia să prezinte anual, până la data de 15 februarie, compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, Planul de eliminare a deşeurilor pentru activităţile pe care le desfăşoară pe teritoriul municipiului Timişoara”, anunță Primăria Timișoara.

Planul de eliminare a deşeurilor va fi depus în două exemplare, din care un exemplar vizat va putea fi ridicat de la camera 12, după 15 zile. În cazul planurilor incorecte sau incomplete, documentaţia va fi restituită la acelaşi ghişeu, urmând a se depune o nouă documentaţie, întocmită în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Nedepunerea Planului de eliminare a deşeurilor se sancţionează contravenţional, astfel: pentru persoane fizice cu amendă cuprinsă între 1.500-2.000 lei; pentru persoane juridice cu amendă cuprinsă între 2.000-2.500 lei.

Aceste documente se depun la Primăria Municipiului Timişoara, camera 12 -Serviciul Relaţionare Directă cu Cetăţeni, ghişeele 1 şi 2, după următorul program:luni 08.30 -16.30; marţi 08.30 – 18.30; miercuri 08.30- 16.30; joi 08.30- 16.30; vineri 08.30- 16.30.

LĂSAȚI UN MESAJ