Tentativă de omor într-un penitenciar din vestul țării!

128

Doi deținuți închiși în Penitenciarul Arad sunt cercetați pentru tentativă de omor după ce, sâmbătă, au bătut un alt deținut în sala de sport a instituției și l-au lovit cu o rangă de fier în cap, relatează Mediafax. Agresorii sunt închiși pentru omor, iar victima pentru viol urmat de moartea victimei.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Dan Aurelian Ursu, a declarat sâmbătă corespondentului Mediafax că a fost începută urmărirea penală față de doi deținuți închiși în Penitenciarul de Maximă Siguranță din Arad pentru tentativă de omor. Cei doi au bătut un alt deținut în sala de sport a închisorii, sâmbătă, iar unul dintre aceștia l-a lovit cu o rangă de fier în cap.

„S-a început urmărirea penală față de doi deținuți din cadrul Penitenciarului Arad pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor. Pe fondul unor dispute anterioare, cei doi l-au lovit pe al treilea în incinta sălii de sport din penitenciar. Unul l-a lovit la nivelul picioarelor, iar celălalt cu o rangă în zona capului, ultimul act de violență provocându-i un traumatism cranio-cerebral. Se fac cercetări pentru a se stabili contribuția fiecăruia la producerea vătămării și a împrejurărilor în care s-a produs fapta”, a afirmat Dan Aurelian Ursu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, nu au fost luate măsuri preventive împotriva celor doi agresori, pentru că deja se află sub executarea unor pedepse de peste 20 de ani de închisoare, pentru omor.

„Victima este închisă pentru un viol cu moartea victimei. Cei trei au antecedente penale pentru fapte grave”, a mai precizat Dan Aurelian Ursu.

Cei doi agresori, precum și victima au vârste cuprinse între 28 și 29 de ani. Deținutul bătut a fost transportat la Spitalul Județean Arad pentru a primi îngrijiri medicale.

sursa: hotnews.ro

sursa foto: aradon

LĂSAȚI UN MESAJ