Temperaturi anormale pentru următoarea perioadă. Cum va fi vremea în Banat și Crișana

3361

Administraţia Naţională de Meteorologie susţine că temperaturile pe care le vom experimenta în următoarele trei luni sunt complet anormale pentru aceste perioade ale anului.

În luna noiembrie, temperaturile vor fi peste media specifică perioadei, iar aversele de ploaie vor fi din ce în ce mai dese. În sud și vest, e posibil să avem precipitații normale perioadei, anunţă Administrația Națională de Meteorologie.

În luna Decembrie vor fi temperaturi normale pentru un sfârşit de an. Meteorologii anunţă temperaturi normale, cu o medie multinuală de -0,8 grade Celsius. Pe de altă parte, va ninge abundent în centrul, estul şi sud estul ţării.

Cu temperaturi foarte scăzute ne va întâmpina anul 2018, care începe cu GER. În luna ianuarie, temperatura medie va fi sub media normală perioadei în nord și centru. În restul țării, vor fi temperaturi normale perioadei. În centru și vest, și precipitațiile vor fi peste media normală perioadei.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo și pentru următoarele două săptămâni. Astfel, meteorologii oferă minimile, maximele și fenomenele meteo din toare regiunile țării, în intervalul 6-19 noiembrie 2017.

Pe întreg intervalul de prognoză, variațiile termice vor fi spre scădere, ușoară și treptată. Majoritatea valorilor ce urmează să se înregistreze se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei.

În medie, temperaturile maxime vor fi de la 16 grade Celsius în primele două zile, până în jurul a 10 grade, pe parcursul celei de – a doua săptămâni, iar minimele vor scădea de la 5 – 7 grade Celsius în primele 3 nopți, până în jur de 2 grade Celsius spre sfârșitul intervalului.

Din 7 noiembrie, își vor face apariția ploile, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioada 9 – 17 noiembrie.

BANAT

În următoarele două săptămâni, temperaturile vor scădea, dar vor fi peste normalul acestei perioade (16 grade în primele două zile, până în jurul a 10 grade, pe parcursul celei de-a doua săptămâni).

De pe 7 noiembrie își vor face apariția ploile, cu probabilitate mai mare în perioada 9-17 noiembrie.

CRIŞANA

Valorile termice, atât diurne cât și nocturne, se vor situa peste cele normale ale perioadei. Temperaturile maxime, în scădere ușoară și treptată pe parcursul primei săptămâni și fără variații importante după aceea, vor avea valori medii de la 15 grade Celsius, la început, până la 9 – 10 grade Celsius, la sfârșitul intervalului. Minimele nocturne, în creștere până în 10 noiembrie și în scădere în ultimele zile, se vor încadra, în medie, între 2 și 5 grade Celsius.

De la mijlocul primei săptămâni vor fi ploi aproape în fiecare zi, temporar moderate și chiar mai însemnate cantitativ în perioada 8 – 16 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ