Temperatura de minus 9 grade în Timiş a fost resimțită ca minus 23 de grade. Ne mai aşteaptă încă două valuri de ger

7182

Astăzi, la sediul Prefecturii Timiș a avut loc prima ședință pe acest an al Comitetului de Situații de Urgență. Au fost discutate problemele reale sau posibile ce ar putea să apară ca urmare a vremii nefavorabile.

Din fericire, în județul nostru nu au fost decât mici deficiențe punctuale ce nu au necesitat măsuri majore. Toate drumurile din județ sunt circulabile, zăpada nu s-a depus aproape niciunde. Doar în câteva locuri au fost semnalate câteva petece răzlețe de zăpadă ce nu pun nici un fel de probleme.

Vântul foarte puternic ce bate de aproape 12 ore continuu nu a facut pagube majore. Nu sunt stâlpi sau arbori dizlocați. Doar în câteva locuri au căzut ceva țigle de pe case. Nici Catedrala Mitropolitană nu a scăpat fără câteva țigle lipsă.

Temperatura de minus 9 grade a fost resimțită ca fiind mult mai coborâtă din cauza vântului ascuțit. Percepția la nivelul omului obișnuit a fost de circa minus 23 de grade. A fost una din cele mai mari diferențe între temperatura reală și cea resimțită.

În zona Făget se lucrează la remedierea unei pene de alimentare cu energie electrică. La Lovrin au fost necazuri cu alimentarea cu gaz. Gazul de sondă din zonă conține și rămășițe de apă. Aceasta a înghețat pe conducte rezultând fluctuații la presiunea gazului.

Silvia Barbu, director al centrului de meteorologie a anunțat că se mai așteaptă două valuri de ger. Cea mai coborâtă temperatură va fi în noaptea de vineri către sâmbătă. În acest weekend se mai liniștește gerul dar de marțea viitoare se mai prevede încă un val rece.

comitet-situatii-urgente-prefectura-3

LĂSAȚI UN MESAJ