Tel Aviv mai aproape de Timișoara, printr-o legătură aeriană directă! (foto+video)

751

Vineri, 3 noiembrie a.c., a aterizat un avion pe pista Aeroportului Internațional Traian Vuia din Timișoara. Era frumos vopsit și așteptat de directorul aeroportului Dan Idolu, președintele Consiliului Județean, Călin Dobra, Sorina Ratz unul din managerii Companiei Wizz Air. Dar nu pentru că era frumos a fost întâmpinat cu fotografii, flori, prăjituri și salve de apă din autospecialele de stins incendii. Este vorba de prima cursă care va deveni permanentă pe un traseu care leagă Timișoara de alt continent. Dacă în anii de dinainte de 1989 din Timișoara se zbura chiar pe curse transoceanice a urmat o stagnare și un blocaj care a permis doar curse externe pe continentul nostru european.

wizz air tel aviv (2)

Azi a venit prima cursă plină de pasageri de la Tel Aviv. Dacă totul decurge după socoteli pe acest traseu se va zbura de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri, cu doar 129 de lei. Este un mare avantaj acest preț promoțional oferit de companie pentru a ridica nivelul schimburilor dintre cele două orqașe importante. Atât Tel Aviv cât și Timișoara au ce prezenta turiștilor care vor să le viziteze. Dar cursa aeriană se adresează și oamenilor de afaceri sau celor care vin sau pleacă la rude. Nu trebuie uitată comunitatea foarte mare a celor din Israel dar care au studiat în universitățile timișorene de-a lungul deceniilor și vor să vină în vizită. La aceștia se adaugă cei care pleacă în pelerinaje, la locurile încărcate de istorie și mister din Țară Sfântă.

wizz air tel aviv (4)

Astfel, Timișoara a devenit cel de-al cincelea oraș din țară care are zboruri directe la Tel Aviv. De la lansarea de acum opt ani a bazei locale, Wizz Air a trasportat patri milioane de călători devenind cea mai mare companie low cost care operează în România, care are 16 destinații spre opt țări. Unele bilete pornesc de la 39 de lei. Majoritatea curselor se realizează cu aeronave AIRBUS A320 ar și cu modernele Airbus A321.

Pentru cine vrea să vadă locurile uneia din cele mai vechi civilizații, este de menționat că Tel Aviv este un oraș modern și cosmopolit, alături de un alt oraș multimilenar: Ierusalim. Locul este perfect pentru vacanțe, în orice sezon al anului. Marea Mediterană este la doi pași, cu clima s-a blândă și plaje ca în insulele exotice. Cafenelele și restaurantele sunt de înaltă clasă, muzeele și galeriile de artă îi îmbie pe călători.

Este o ocazie în plus de a cerceta, la fața locului, poarta de intrare în minunile Orientului cu un zbor ieftin, care nu ține foarte mult.

 

LĂSAȚI UN MESAJ