Taximetriștii protestează în fața Primăriei Timișoara. FOTO-Video

532

Protest în fața Primăriei Timișoara! Zeci de taximetriști s-au adunat, miercuri dimineață, la ora 10:00, în fața sediului administrației locale pentru a-și arăta nemulțumirea față de, spun ei, refuzul autorităților de a respecta legea.

Taximetriștii de la Asociația Banat Taxi își arată, astfel, dezacordul față de faptul că primăria nu oprește Uber să ofere servicii populației. Conducătorii de taxi sunt speriați că își pierd locul de muncă în fața unui serviciu de car-sharing, care de fapt nu este reglementat cum trebuie în România.

Șoferii au lăsat mașinile acasă și stau în picioare pe trotuarul din fața instituției. Aceștia au pancarte în mâini pe care scrie: ”Stop pirateriei”, ”Vrem dialog, nu sfidare din partea autorităților”, ”Respectați legea” sau ”Vrem dreptate socială”.

Asociația Banat Taxi s-a făcut și parte din procesul intentat de taximetriștii transilvăneni împotriva celor de la Uber, pe care îi acuză de practici ilegale pentru că nu sunt obligați să obțină autorizații la fel ca ei. În toată lumea există servicii alternative de transport, cum este car-sharing, oferite de Uber sau TaxiFy.

Protestul va dura până la ora 13:00 și va fi reluat și în următoarele 2 zile, tot între 10:00 și 13:00.

UPDATE

Taximetriștii susțin că autoritățile din România nu respectă legea pentru că și operatorii de car sharing ar trebui să dețină autorizații de transport. Aceștia spun că au identificat peste 200 de mașini în Timișoara care ar duce călători, ilegal, și că au trimis lista către Poliție.

”Am venit să ne susținem cauza, adică aplicarea legii pentru toți transportatorii. Nu vrem o dublă legiferare. Adică o lege pentru privilegiați care dau șpagă și au cunoștințe și o lege pentru cetățenii onești care plătesc taxe și respectă legea. (…) Noi avem o lege foate clară, numai că băieții deștepți înțeleg că nu trebuie să o respecte. Acestă concurență neloială este menită de a ne discrimina și de a ne produce pagube și ne a pune într-o lumină proastă”, au declarat taximetriștii.

Primarul orașului spune că autoritățile locale nu pot interveni în acest conflict și că singurul lucru pe care el îl poate face este să îi sfătuiască pe taximetriști să meargă în instanță.

”Este dreptul lor să protesteze. Eu le-am explicat că nu se adresează unde trebuie. Nu știu de ce nu merg în instanță, fiind singura instituție care este abilitată să se pronunțe pe această speță. Pot să sune din vuvuzele cât vor în fața primăriei. Noi nu ne putem să ne implicăm în activități economice dincolo de cele care sunt în jurisdicția noastră pentru care ne abilitează legea”, a explicat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ