Taxă pe nunți și botezuri pentru reabilitarea monumentelor istorice. Merge și în Banat?

287

Parlamentarii vor să ințieze o lege prin care proprietarii localurilor în care au loc nunți, botezuri sau alt tip de petreceri să plătească o taxă pentru fiecare meniu pus la masă, informează Libertatea.

Acești bani ar urma să ajungă la Direcția Patrimoniu Național din cadrul Ministerului Culturii și vor fi folosiți pentru reabilitarea unor monumente istorice și a altor obiecte de patrimoniu.

Potrivit aleșilor care au avut această idee, o astfel de reglementare ar duce la reducerea evaziunii fiscale.

„Ar fi o soluție! La toate aceste tipuri de petreceri participă sute de oameni, iar de multe ori, patronii declară mult mai puține meniuri decât au fost în realitate, deci fac evaziune fiscală. Cred că am putea reduce puțin evaziunea fiscală, am aduce niște bani pentru a conserva și reabilita obiectele de patrimoniu, dacă după fiecare petrecere organizatorul ar plăti maxim un leu pentru fiecare meniu pe care l-a servit invitaților”, a declarat un senator, membru al Comisiei UNESCO din Parlamentul României.

Sursa: money.ro

2 COMENTARII

  1. Pai atunci automat va creste si pretul meniului si oricum nu vor avea de suferit patroni restaurantelor statu 8n loc sa ajute tineri tot de pe ei trag ………sa renunte politicienii la pensile lor speciale

  2. de pus taxe si prostii e usor pentru parlamentari, dar sa faca ceva bun pentru tara asta e al naiba de greu din cate observam , ei isi maresc salariile si pensiile si nu merita nici macar un sfert din acele sume pentru ca nu fac nimic, ” Tara lucrului bine facut” nu ? parca asa era o vorba…

LĂSAȚI UN MESAJ