Tații, încurajați să se implice în creșterea copilului. Ce se întâmplă cu micuții care cresc fără un părinte

2110

Specialiștii îi încurajează pe tați să se implice în creșterea copilului lor. Asta pentru că aceștia au un impact important în creșterea, dezvoltarea și formarea armonioasă a copilului.

Evaluările stiintifice și de teren ale asistenților sociali au descoperit că în familiile lipsite de prezența tatălui, copiii devin vulnerabili social, sunt predispuși la comportamente deviante și au o stimă de sine scăzută„, semnalează Cosmin Goian, directorul Departamentului de Asistență Socială de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Cu scopul de a readuce în atenția publicului campania națională „Alo! Tata! – orice copil își dorește un tată stabil”, la Timișoara este sărbătorită, mâine, în Parcul Copiilor, Ziua Tatălui. Astfel, între orele 10.00 – 18.00, părinții vor avea oportunitatea să se implice alături de copiii lor în diferite activități sportive, distractive, precum și în ateliere de lucru manual.

Printre acestea se numără tiroliană peste Bega dus-întors, cursă cu obstacole, teatru de păpuși, concursuri, zumba, tae kwon-do sau recitale muzicale de diverse genuri. De asemenea, pasionații de autovehicule vor putea admira mașinile speciale din cadrul serviciilor de Poliție, Pompieri, Salvare dar și ‘Zorro’ va fi prezent, un off-roader de excepție construit de către băieții de la Centrul Educativ Buziaș, din piese abandonate la fier vechi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ